AGRUPACIÓN MUSICAL SAN JOSÉ DE PIGNATELLI

 

L’Agrupació Musical San José de Pignatelli va nàixer en 1981 en el si de la Comissió de la Falla San José de Pignatelli – Av. Dr. Peset Aleixandre, com a conseqüència de la inquietud d’un reduït grup de fallers que, amants de la nostra música popular, van creure viable iniciar aquest projecte.

L’esforç d’aquells 13 fallers, el seu director i el suport de la Comissió de la Falla en general, va propiciar que l’Agrupació Musical San José de Pignatelli es convertira en la primera banda de música nascuda en el si d’una comissió de falla, marcant un precedent insòlit fins llavors i fent que altres falles i associacions es mobilitzaren a favor de la recuperació de la nostra música i altres manifestacions artístiques pròpies de les nostres tradicions.

Des de la seua fundació l’Agrupació Musical va compartir local de treball amb la Comissió de la Falla San José de Pignatelli, trobant múltiples inconvenients per a desenvolupar altres activitats complementàries de la Banda.

En 1993 es va inscriure en la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, i més tard va entrar a formar part de la Coordinadora de Bandes de la Ciutat de València.

La inauguració Centre Musical San José de Pignatelli el 24 de novembre de 1996 va possibilitar l’inici de les activitats que ja estaven projectades i que per falta d’espai, no es podien abordar.

Al llarg de la seua trajectòria l’Agrupació ha treballat per a potenciar la música en el seu barri i en el seu entorn, facilitant l’aprenentatge des d’edats molt primerenques i possibilitant el treball en grup dels seus educandos a través de la denominada “Fàbrica” on, quasi des del principi, els seus alumnes poden gaudir de la interpretació d’obres expressament escrites per a principiants i conèixer les sensacions que comporta fer-ho en concert.

Agrupación Musical San José de Pignatelli – COSOMUVAL 

¿Quieres formar parte de la red vecinal de Benicalap?